Den klassiska massagen ökar cirkulationen och är djupgående och läkande. Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar. Detta minskar spänningar och värk i muskler och leder orsakade av dålig lymfcirkulation. Massagen kan vara avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör lugn och ro-hormoner.

Den klassiska massagen kombineras ofta med triggerpunktsbehandling (t.ex. tryck, massage, töjning) och stretchövningar. Massagen används både i friskvårdande syfte och för rehabiliterande behandling av specifika skador och besvär i muskler och leder.

Har du kroniska problem, skador eller muskelinflammation så råder jag dig att boka Sanjoterapi.

Svensk klassisk massage är välkänd över stora delar av världen. Den kallas också ”svensk massage” eller ”klassisk massage”. Det var den svenske gymnastikpedagogen och skalden Pehr Henrik Ling (1776-1839) som utvecklade denna massageform som ett system för massage och muskeltöjningar. Ling ville med sina massagetekniker efterlikna rörelser som utförs inom gymnastiken och andra former av träning. Med de tekniker som han utvecklade pressas och tänjs muskler och bindväv så att blodcirkulationen i musklerna stimuleras och musklerna blir starkare och smidigare.